Vuoden 2021 vuosikokous pidetään 12.6. Joensuussa

Kokouskutsu lähetetään huhtikuussa.

Menneet tapahtumat

Vuoden 2020 vuosikokous sekä sukujuhla ja -kokous järjestettiin 7.11.2020 Lahden Upseerikerholla

Pandemian johdosta 4.4.2020 Siilinjärvelle kutsuttu vuosikokous ja 1.-2.8.2020 Mikkeliin valmisteltu sukujuhla sekä 18. sukukokous siirrettiin pidettäviksi 7.11.2020 Lahdessa, tosin lyhennetyssä muodossa. Kokoukset pystyttiin järjestämään viranomaisten antamia turvallisuusmääräyksiä noudattaen. Kokouspaikalle Lahden upseerikerholle uskaltautui vain 42 henkeä, kun kolme vuotta aiemmin Tahkola oli lähes 250 henkeä.

Sääntömääräisen vuosikokouksen jälkeen sukututkimustoimikunnan puheenjohtaja kunniajäsenemme Pertti Väänänen esitteli sukututkimuksen tilannetta. Väänäsiä on tutkittu 90 vuotta, ensimmäisenä, jo ennen sukuseuran perustamista tutkimusta viritteli lehtori Jorma Väänänen. Tähän mennessä on eritelty 40 eri sukuhaaraa, valmistunut useita sukukirjoja ja tekeillä on useampia uusia.

Sukukirjan teosta kertoivat Kalevi Väänänen (Pohjois-Karjala, ilm. 2012), Marja-Leena Ketola (Kurolanlahti) ja Outi Pyymäki (Räimä-Limalahti). Tässä yhteydessä Pertti Väänänen siirsi sukututkimustoimikunnan puheenjohtajuuden Kalervo Väänäsen vastuulle. Sitten kokousväki jätti maskinsa syrjään ja nautti hyvän noutolounaan.

Lounaan jälkeen puettiin uudet maskit ja esimies Pentti Väänänen toivotti paikalla olijat ja videon välityksella tilaisuuttta seuraavat tervetulleeksi sukujuhlaan. Vuosikokoushan pidetään joka vuosi, mutta sukujuhla ja -kokous vain joka kolmas.

Kenttäpiispa Pekka Särkiö piti hartauden ja lähetti seppelepartiot, toisen Lahden sankarihaudoille ja toisen kunniajäsenemme Kalle Väänäsen haudalle.

Professori Kalervo Väänänen piti juhlapuheen, rohkaisten maapallon elämän varjeluun. Edesmenneen kunniajäsenemme majuri evp Kalle Väänäsen tytär Johanna Väänänen kertoi isästään ja lapsuudestaan kasarmialueella. Riitta Mäkinen muisteli viikko aikaisemmin haudattua äitiään kunniajäsentämme ministeri Marjatta Väänästä.

Karin Nissinen Suomen Sukututkimusseurasta luovutti kunniajäsenellemme Pertti Väänäselle Suomalaisen Sukututkimuksen ansiomitalin. Sukuseurojen Keskusliiton kultaisen ansiomitalin saivat hallituksen jäsenet Outi Pyymäki ja Aki Väänänen sekä pronssien ansiomitalin Jukka Wäänänen ja Maria Väänänen. Sukututkijastipendit luovutettiin Pertti Väänäselle, Reetta Väänäselle, Marja-Leena ja Matti Ketolalle sekä lähetetään Lea Väänäselle.

Sukukokous kutsui sukuseuran 14. kunniajäseneksi teollisuusneuvos Heikki Väänäsen Kuopiosta. Sukuseuran esimiehenä jatkaa Pentti Väänänen ja varaesimiehenä Eeva-Riitta Piispanen Helsingistä. Hallitukseen valittiin Sinikka Aaltonen Helsingistä, Kalervo Väänänen Turusta, Heini Kapanen Järvenpäästä, Jukka Väänänen Orivedeltä, Outi Pyymäki Tampereelta, Aki Väänänen Kuopiosta ja Tuula Anttila Oulusta sekä uusina jäseninä Riitta Mäkinen Lempäälästä ja Jari A. Väänänen Kuopiosta.